15 Citate Profunde De La Dalai Lama

Share on Facebook468Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Avem posibilitatea de a invata. Pe baza a ceea ce invatam ne desfasuram viata. Detinem capacitatea de a alege. Si ne exercitam acest drept zilnic, folosindu-ne de informatiile pe care le-am acumulat pe parcursul existentei noastre. Uneori facem alegeri care ne propulseaza pe drumul dezvoltarii, alteori alegerile noastre au la baza frica, si ne limiteaza.

O viata de calitate, presarata de trairi profunde si predominant pozitive, necesita invataturi intelepte. Avem posibilitatea de a invata atat din experientele noastre, cat si din experientele oamenilor care au lasat urme adanci pe acest pamant. Si atunci, de ce sa nu profitam?

Iti prezint astazi 15 citate intelepte ale lui Dalai Lama, care te vor ajuta sa reflectezi asupra vietii tale. Esti pe drumul cel drept sau ratacesti?

1. Fericirea nu este ceva gata facut. Ea vine din propriile tale actiuni.

2. Daca poti, ajuta-i pe altii; daca nu poti face asta, macar nu le face rau.

3. Daca vrei ca altii sa fie fericiti, practica compasiunea. Daca vrei ca tu sa fii fericit, practica compasiunea.

4. Religia mea este foarte simpla. Religia mea este bunatatea.

5. Aminteste-ti ca a nu primi ceea ce iti doresti, poate fi uneori un real noroc.

6. Putem trai fara religie si meditatie, dar nu putem supravietui fara afectiunea umana.

7. Nu putem obtine niciodata pacea in lumea exterioara pana cand nu facem pace cu propria persoana.

8. Fii bun de fiecare data cand este posibil. Este intotdeauna posibil.

9. Daca nu te iubesti pe tine insuti, nu ii poti iubi pe ceilalti. Nu vei fi capabil sa ii iubesti pe altii. Daca nu ai compasiune pentru tine insuti, atunci nu esti capabil sa dezvolti compasiune pentru ceilalti.

10. Potentialul uman este acelasi pentru toata lumea. Sentimentul tau “Nu valorez nimic”, este gresit. Total gresit. Te minti singur. Cu totii avem puterea gandului- deci ce iti lipseste? Daca ai vointa, atunci poti schimba orice. Se spune ca esti propriul tau maestru.

11. Trebuie sa recunoastem ca suferinta unei singure persoane sau a unei natiuni este suferinta umanitati. Ca fericirea unei persoane sau a unei natiuni este fericirea umanitatii.

12. A te cuceri pe tine insuti este o victorie mai mare decat aceea de a cuceri mii de oameni intr-o singura lupta.

13. Exista o zicala tibetana: “Tragedia ar trebui utilizata ca sursa de putere.” Indiferent de natura dificultatilor, indiferent cat de dureroasa este experienta, a ne pierde sperata poate fi cel mai mare dezastru al nostru.

14. Creaturile care populeaza acest pamant – fie ele fiinte umane sau animale – sunt aici ca sa contribuie, fiecare in modul sau unic, la frumusetea si prosperitatea lumii.

15. In lupta noastra pentru libertate, adevarul este singura arma pe care o posedam.

Vorbele intelepte ale unei persoane iti ofera posibilitatea de a-ti reexamina propriile atitudini si de a depasi mai usor dificultatile. O persoana care invata din propriile greseli este o persoana inteleapta, dar o persoana care invata din greselile altora este o persoana geniala. Cuvintele pline de intelpeciune pot schimba lumea. Nu subestima niciodata opininiile unei alte persoane, pentru ca daca faci efortul de a le asculta cu atentie, poti afla raspunsurile pe care intotdeauna le-ai cautat.

Pe tine cum te inspira citatele de mai sus? Like si share daca iti place acest articol! Nu uita sa completezi lista intr-un comentariu daca mai stii si alte vorbe intelepte care te-au impresionat!

O persoana care invata din propriile greseli este o persoana inteleapta, dar o persoana care invata din greselile altora este o persoana geniala. Cuvintele pline de intelpeciune pot schimba lumea.

Opt In Image
Descarcă
GRATUIT!
Introdu numele tău şi adresa de email în formularul de mai jos şi vei primi GRATUIT ghid-urile "3 Pași Simpli Către Fericire" și "Adevărul despre psihologi, psihoterapeuți și coachi"

Share on Facebook468Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments

comments

6 Responses to “15 Citate Profunde De La Dalai Lama”
  1. Catalin says:
    • Andreea says:
  2. Sorin says:
    • Andreea says:
  3. AVI says:
  4. Daniel says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *