3 Motive Pentru A Gândi Optimist Realist

Share on Facebook18Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Salut!

Poate te-ai săturat să auzi toate acele aforisme și îndemne de a gândi pozitiv. Toate acele „lozinci” care spun că soluția tuturor problemelor e gândirea pozitivă.

Ei bine, eu vreau să privim amandoi lucrurile în acest articol dintr-o altă perspectivă: una REALISTĂ, bazată pe argumente, nu doar idealistă. Pentru că vreau să ne referim la lucruri cu probabilitate mare de a le trăi nu doar la idei.

Chiar dacă poate ai impresia că voi nega importanța gândirii pozitive îți spun că nu pot să fac acest lucru.

Gândirea pozitivă e extrem de importantă din anumite motive pe care ți le voi explica mai jos. Dar gândirea pozitivă nu știu să facă minuni și transformări în afară de efectul placebo.

Nu îți împlinește visul fără să faci nimic, ci doar te predispune la reușită.

De ce?

1. Ai mai multă energie
Aceasta este o caracteristică a emoțiilor pozitive, îți ridică nivelul de energie: bucuria, fericirea, entuziasmul și derivatele acestora.

Nu trebuie decât să faci o introspecție în întâmplările trăite până acum, să ajungi la un eveniment în care te simțeai bine și să observi dacă aveai mai multă energie în comparație cu un eveniment în care te simțeai trist, supărat.

Un om binedispus, dacă cântă îi vine să se miște. Un om supărat, dacă cântă, nu prea îi arde de mișcare.
La ce e bun să ai mai multă energie? Având mai multă energie vei fi mai dispus să acționezi și asta îți va mări șansele de reușită.

2. Mintea e mai flexibilă
Te învit și de această dată să faci un exercițiu de căutare în memorie: găsește două situații, una în care erai fericit și una în care erai trist. În care dintre ele credeai că există mai multe posibilități de acțiune, în care erai mai deschis spre nou?

Bineînțeles, în cea în care te simțeai mai bine, în care gândeai pozitiv.

De ce e bine să fii optimist – realist și nu doar optimist „orbește”?

Pentru că un optimist realist gândește mai echilibrat, ia în calcul și posibilitatea eșecului, fiind astfel mai pregătit să-i facă față. Nu va suferi atât de mult din dezamăgiri pentru că va știi că posibilitatea nereușitei există tot timpul, doar probabilitatea ei crește sau scade.

3. Ești mai creativ (rezultantă a primelor două)

De ce?

Pentru că ești dispus să vezi mai multe variante care ar intra în calcul, fapt ce îți permite să gândești într-o manieră mai amplă, mai largă, să creezi conexiuni între idei care vor oferi soluții noi.

La ce folosește?

Fiind creativ vei rezolva în moduri noi problemele existente, moduri care probabil te vor ajuta să economisești resurse și astfel să ai mai multă libertate.

Nu vreau să neg posibilitatea soluțiilor miraculoase ale gândirii pozitive, nu spun dacă se poate sau nu, spun doar că nu știu.

În concluzie, gândirea pozitivă, întreținută într-un mod echilibrat, realist, te energizează și îți deschide noi orizonturi pentru a te ajuta să ajungi acolo unde dorești.

După părerea ta, care ar fi al treilea motiv pentru a gândi pozitiv?

Ți s-a părut util ce ai citit? Poți să citești mai multe despre eficiență, autocontrol și productivitate pe www.castigatimp.com sau să-mi scrii un mail la cristi@castigatimp.com
Pe curând,
Cristi Pavel

De ce e bine să fii optimist – realist și nu doar optimist „orbește”?
Pentru că un optimist realist gândește mai echilibrat, ia în calcul și posibilitatea eșecului, fiind astfel mai pregătit să-i facă față.

Opt In Image
Descarcă
GRATUIT!
Introdu numele tău şi adresa de email în formularul de mai jos şi vei primi GRATUIT ghid-urile "3 Pași Simpli Către Fericire" și "Adevărul despre psihologi, psihoterapeuți și coachi"

Share on Facebook18Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments

comments

2 Responses to “3 Motive Pentru A Gândi Optimist Realist”
  1. Mihaela Popa says:
  2. Cristi Pavel says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *