15 Lucruri Surprinzatoare Despre Fericire

Share on Facebook148Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Iubesc sentimentul de fericire. Si il traiesc constant. Caut zilnic in galeriile sufletului meu pentru a descoperi noi resurse creatoare de euforie. Incerc meru sa imi imbunatatesc viata si sa creez circumstante pozitive.

Studiez atent fericirea si descopar intotdeauna noi lucruri uimitoare. Iar astazi vreau sa impartasesc cu tine cateva dintre ele, asa ca iti prezit mai jos o lista cu cele mai surprinzatoare 15 lucruri pe care le-am aflat despre fericire in ultima perioada.

1. Studiile au demonstrat faptul ca, in ciuda cresterii economice masive si a evolutiei tehnologiei, oamenii erau mai fericiti in anii 50′ decat sunt in zilele noastre.

2. Increderea este un factor major ce determina nivelul de fericire al unei societati. Acest nivel variaza de la tara la tara. Cele mai fericite tari din europa sunt cele din Scandivia, cu un procent de peste 60%.

3. Stabilitatea economica influenteaza profund fericiriea unei societati, pe cand cresterea economica pe termen lung are un impact mai mic. Lipsa locurilor de munca reduce nivelul fericirii la fel de mult ca si doliul.

4. Fericirea nu este constanta si poate fi permanent alterata. Studiile au aratat faptul ca, pentru foarte multi oameni, perioadele de nefericire sunt urmate de perioade lungi de fericire. Asa cum spune si Freud, fericirea este o suspendare a durerii.

5. Cel mai important factor extern care afecteaza fericirea individuala il reprezinta relatiile interumane. Relatiile sociale, familiale, sau alte relatii importante pentru tine iti determina gradul de fericire. De asemenea, foarte importante sunt relatiile la locul de munca si relatiile comunitare. Cel mai important factor intern care afecteaza fericirea este sanatatea mentala.

6. Unul dintre cele mai bune moduri de a te simti bine este de a face bine. Oamenii carora le pasa mai mult de ceilalti sunt mai fericiti decat cei carora le pasa mai putin de semenii lor. Atunci cand oamenii fac bine, creierul lor devine activ in acelasi centru al recompenselor in care activeaza orice alta recompensa.

7. Empatia este parte din natura umana. Daca un prieten sufera un soc electric, traiesti suferinta in acelasi centru din creier, ca si cum ai fi suferit tu insuti acel soc.

8. Daca esti platit pentru ca daruiesti ceva, nu mai simti placerea de a darui. De exemplu, exista doua tipuri de persoane care doneaza sange: cei care dau sange pentru bani si cei care doneaza fara a astepta ceva in schimb. Care dintre ei crezi ca sunt mai fericiti?

9. Studiie au aratat ca faptul de a darui bani ii face pe oameni mai fericiti decat faptul de a cheltui acei bani.

10. Noile terapii psihologice, ca de exemplu cea cognitiv-comportamentala, pot transforma vieti. S-a demonstrat ca jumatate dintre oamenii care au suferit de depresie clinica sau anxietate, s-au reintors la normalitate dupa 4 luni de terapie.

11. In urma unui experiment s-a ajuns la concluzia ca oamenii cu o perspectiva pozitiva asupra vietii au fost mai putin predispusi la a contacta gripa atunci cand au fost expusi virusului.

12. Fericirea noastra influenteaza oamenii pe care ii cunoastem si de asemenea oamenii pe care acestia ii cunosc. Fericirea unei persoane apropiate iti creste cu 15% sansele de a fi fericit.

13. Cei mai multi dintre noi considera ca fericirea vine odata cu succesul. Descoperirile recente in psihologie si neurostiinta au aratat ca de fapt lucrurile se intampla invers: fericirea este combustibilul pentru succes, iar atunci cand suntem fericiti creierul nostru este mai motivat, mai angajat, mai creativ, energic si productiv.

14. Emotiile pozitive ca bucuria si recunostinta, nu doar ca ne fac sa ne simtim bine pe moment, dar afecteaza de asemenea starea noastra de bine pe termen lung. Studiile au demonstrat ca daca experimentam trei sentimente pozitive la unul negativ, devenim in mod natural mai rezistenti la situatii neplacute si mai capabili de a indeplini lucrurile pe care ni le-am propus.

15. Fericirea are forma literei U pe durata vietii: in general suntem mai fericiti in tinerete si la batranete, si mai putin fericiti la varsta mijlocie.

Daca ai aflat si tu lucruri impresionante despre fericire, te invit sa lasi un comentariu in care sa le impartasesti cu noi. Nu uita sa dai un Like daca ti-a placut acest articol! Si daca iti doresti sa descoperi si tu secretul fericirii, atunci asta te va ajuta cu siguranta: Traieste autentic! Descopera secretul fericirii!

Cel mai important factor extern care afecteaza fericirea individuala il reprezinta relatiile interumane. Relatiile sociale, familiale, sau alte relatii importante pentru tine iti determina gradul de fericire.

Opt In Image
Descarcă
GRATUIT!
Introdu numele tău şi adresa de email în formularul de mai jos şi vei primi GRATUIT ghid-urile "3 Pași Simpli Către Fericire" și "Adevărul despre psihologi, psihoterapeuți și coachi"

Share on Facebook148Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments

comments

7 Responses to “15 Lucruri Surprinzatoare Despre Fericire”
  1. Ciprian Bud says:
  2. Lumy says:
  3. Alex Pop says:
  4. paulista says:
  5. Mari says:
  6. Dana says:
    • Andreea says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *