Esti O Persoana Norocoasa?

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

“Trebuie sa credem in noroc. Pentru ca altfel cum am putea explica succesul acelora de care nu ne place?” – Jean Cocteau

Noroc. Unii spera ca vor avea mai mult. Altii nu cred in el, iar altii gandesc ca oricine are noroc, in afara de propria persoana.

Foarte multi oameni au tendinta de a da vina pe soarta sau pe cei din jur pentru lipsa lor de noroc. Adevarul este ca isi inventeaza scuze. Scuze care sa le justifice lipsa de indrazneala, de curaj, de actiune.

Atunci cand spui: “nu am noroc”, te declari, de fapt, neputincios. Te declari o biata victima a hazardului, care nu are nicio putere asupra vietii sale. Si iti este mai comod asa. De ce sa risti si sa esuezi, cand poti spune ca nu esti norocos?

Adevarul este ca de cele mai multe ori, iti creezi singuri norocul. Munca, disciplina, perseverenta, toate te transforma intr-un om norocos. Nu este productiv sa privesti catre oamenii care au realizari si sa gandesti ca soarta a fost ingaduitoare cu ei iar insuccesul tau are drept cauza lipsa nororcului. Poti, in schimb, sa te concentrezi asupra propriei persoane si sa iti dezvolti acele calitati cu ajutorul carora vei reusi sa atragi norocul in viata ta.

Daca esti una din acele persoane care se considera lipsite de noroc, afla co in realitate norocul presupune:

 A munci din greu. Iti spun din proprie experienta ca norocul presupune in mare parte munca. Cu cat muncesti mai mult si esti mai proactiv, cu atat ti se ivesc in cale mai multe oportunitati. Si cred ca explicatia este destul de simpla: atunci cand muncesti cu suflet, iti faci treaba bine.

Iar atunci cand iti faci treaba bine, oamenii te apreciaza mai mult si iti recunosc valoarea. Si cand esti considerata o persoana valoroasa, lumea te cauta, pentru ca are nevoie de valoarea pe care o oferi. Si acela este momentul in care poti alege, din multitudinea de posibilitati, acea varianta care iti va aduce cele mai multe beneficii.

A invata din greseli. Uneori “ghinionul” poate fi de fapt un noroc mascat. Atunci cand te confrunti cu situatii dificile dar reusesti sa le depaseti, devii mai puternic si probabil mai intelept. Dobandesti o alta perspectiva asupra vietii. Iar asta iti poate fi de un real folos pe viitor.

Legea compensatiei spune ca lucrurile ajung, cu timpul, la un echilibru. Poate ai avut parte de o zi grea, de o saptamana proasta ori de un an infernal. Dar stiu din exeprienta ca, intr-un final, ti se vor intampla si lucruri bune, care vor compensa “relele” prin care ai trecut.

Este foarte important, ca, orice-ar fi, sa iti continui calatoria. Lucrurile se complica atunci cand devii pasiv. Pentru ca “nimicul” se poate intinde pe o periaoda lunga de timp. Si stim cu totii ca nu avem prea mult timp pentru a trai!

Te-ar ajuta ca, de fiecare data cand simti ca norocul te-a parasit, sa iti adresezi intrebari care sa te determine sa constientizezi ca lucrurile nu sunt doar albe sau negre, ca undeva la mijloc exista griul, iar uneori este benefic sa il accepti. Asadar, intreaba-te:

Care este acel lucru bun care ar putea iesi din asta?

Ce pot invata din aceasta situatie?

Ce oportunitati se ascund in spatele acestei situatii?

Aceste intrebari au rolul de a diminua tendinta ta de a te auto-sabota, de a te auto-compatimi, si de a te complace in situatie. Este important sa stii ca, oricare ar fi circumstantele in care te afli, detii in tine puterea de a le schimba, si ca, undeva acolo, in lumea asta mare, exista oameni care trec prin lucruri mul mai dificile decat tine.

Tu cum iti creezi norocul? Te invit sa lasi un comentariu in care sa impartasesti cu noi raspunsul la aceasta intrebare. 

Cu drag,

Andreea

Atunci cand spui: “nu am noroc”, te declari, de fapt, neputincios. Te declari o biata victima a hazardului, care nu are nicio putere asupra vietii sale. Si iti este mai comod asa. De ce sa risti si sa esuezi, cand poti spune ca nu esti norocos?

 

Opt In Image
Descarcă
GRATUIT!
Introdu numele tău şi adresa de email în formularul de mai jos şi vei primi GRATUIT ghid-urile "3 Pași Simpli Către Fericire" și "Adevărul despre psihologi, psihoterapeuți și coachi"

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments

comments

7 Responses to “Esti O Persoana Norocoasa?”
  1. Alex Pop says:
  2. marius says:
    • Andreea says:
  3. florin says:
  4. marius says:
  5. paulista says:
  6. liliana says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *