Increderea In Sine Si Convingerile Deformate

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Peste tot exista o multime de sfaturi in ceea ce priveste construirea increderii in sine. Foarte probabil sa fi aplicat deja cateva dintre ele, fara rezultat insa. Asta pentru ca multe nu functioneaza, sau functioneaza cladind acea aparenta incredere in propria persoana, fara sa actioneze in profunzime.

Si stii de ce? Pentru ca nu este suficient sa repeti anumite afirmatii, sa inveti sa te iubesti sau sa gandesti pozitiv. Procesul consolidarii increderii in propria persoana este mult mai complex decat isi pot imagina majoritatea oamenilor. Ca sa capeti acea incredere de nestirbit in propria persoana, trebuie sa intelegi semnificatia reala a “increderii in sine” si care este legatura ei cu sistemul tau de valori.

Incredera in sine si sitemul de convingeri

Increderea in sine sau lipsa ei constituie rezultatul convingerilor pe care le ai in ceea ce te priveste si in legatura cu lumea.

Daca, ca si copil, ai fost invatat ca nu esti atat de important( spre exemplu daca parintii nu ti-au acordat suficienta atentie), atunci ca si adult este de asteptat sa fii lipsit de incredere in propria persoana.

Daca in sinea ta consideri ca orice ai face esti sortit esecului, oricate afirmatii ai repeta, intotdeauna vei avea o frica de success si nu il vei accepta.

Cu alte cuvinte, convingerile reprezinta factorul principal in determinarea nivelului tau de incredere in sine.

Lipsa increderii in sine este direct proprtionala cu convingerile tale distorsionate.

Astfel, o persoana cu o infatisare obisnuita se poate considera valoroasa prin simplul fapt ca nu da atata importanta aspectului fizic. Pe de alta parte, o persoana atractiva se poate simti lipsita de valoare pentru ca, din punctul ei de vedere e necesar sa arati ca un model pentru a fi iubit. O fata atragatoare, dar care considera ca este nevoie de perfectiune pentru a capata dragostea celor din jur, nu este prea increzatoare in propriile forte. In concluzie increderea in sine nu se rezuma doar la ceea ce detii, cat la convingerile pe care le ai, la felul in care te percepi si viziunea pe care o ai asupra lumii.

Prin urmare, atunci cand incerci sa iti consolidezi increderea in sine, este necesar sa incepi prin a-ti stabili convingeri corecte.

Autoeduca-te! Citeste carti de specialitate, aplica strategii, exerseaza pana cand reusesti sa inlociuesti convingerile deformate cu unele deschizatoare de noi orizonturi.

Cine a spus ca trebuie sa obtii merite deosebite pentru a fi iubit?

Cine a zis ca trebuie sa fii extrem de atragator pentru a atrage pe cineva?

Cine a zis ca trebuie sa fii bogat pentru a fii valoros?

In aricolul viitor iti voi oferi cateva trucuri care, puse in aplicare, te vor ajuta sa-ti cresti stima de sine. Daca din punctul tau de vedere aceste materiale sunt valoroase, nu ezita sa dai share pe facebook sau sa le trimiti si prietenilor prin email.

Pana atunci, te invit la o scurta autoanaliza! Spune-mi care crezi ca sunt convingerile tale eronate, cum actioneaza ele asupra ta si cum planuiesti sa le schimbi?

Nu este suficient sa repeti anumite afirmatii, sa inveti sa te iubesti sau sa gandesti pozitiv. Procesul consolidarii increderii in propria persoana este mult mai complex decat isi pot imagina majoritatea oamenilor. Ca sa capeti acea incredere de nestirbit in propria persoana, trebuie sa intelegi semnificatia reala a “increderii in sine” si care este legatura ei cu sistemul tau de valori.

Opt In Image
Descarcă
GRATUIT!
Introdu numele tău şi adresa de email în formularul de mai jos şi vei primi GRATUIT ghid-urile "3 Pași Simpli Către Fericire" și "Adevărul despre psihologi, psihoterapeuți și coachi"

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments

comments

3 Responses to “Increderea In Sine Si Convingerile Deformate”
  1. Stetcu Mariana says:
  2. Lumy says:
    • Andreea says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *