Viata Este Un Joc. Tu Cum Il Joci?

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Majoritatea oamenilor considera ca viata este o batalie. De fapt, viata este mai degraba un joc. Un joc cu multe niveluri peste care trebuie sa trecem. Daca vrem sa traim fericiti si sa iesim invingatori, trebuie sa jucam cu atentie. Multi dintre noi insa nu realizeaza ca suntem jucatori si ca depinde doar de noi insine daca vom invinge sau vom fi invinsi. Iar asta in principal din cauza influentelor societatii.

Societatea este construita dintr-un set de reguli, traditii si asteptari cu care toti suntem de acord si dupa care toti ne ghidam viata constient, dar mai ales inconstient. Cu totii avem anumite roluri pe care ceilalti se asteapta sa le jucam, iar uneori ajungem sa ne pierdem identitatea.

Mergem la scoala pentru ca trebuie, mergem la serviciu pentru ca trebuie, ne casatorim pentru ca trebuie, facem copii pentru ca trebuie si pentru ca asta ne cere societatea.

De fapt, al cui joc il jucam?

Foarte multi oameni sunt frustrati. Sunt frustrati pentru ca nu stiu cine sunt cu adevarat, nu fac ceea ce le place, nici macar nu stiu ce le place si nu ajung sa cunoasca fericirea adevarata. Nu ajung sa traiasca impliniti. Foarte multi oameni nu stiu sa traiasca la constienti de ceea ce se intampla cu adevarat in viata.

Tu cum traiesti?

Simti ca din viata ta lipseste ceva?

Te epuizeaza orice lucru pe care il faci?

Daca raspunsurile sunt pozitive, atunci poate ca nu joci jocul care ti se potriveste. Cand nu faci ceea ce te reprezinta cu adevarat, pierzi energie. Energie pe care ai putea-o folosi in scopuri creatoare. Creatii ce ti-ar putea aduce fericirea. Fericirea la care tanjesti atat de mult!

De fiecare data cand traiesti si actionezi in mod inconstient, te atasezi mai tare de ceea ce observi si experimentezi. Atunci cand iti traiesti viata intr-un mod constient, devii un jucator ancorat in propria realitate. Devii un jucator care isi creeaza propriul joc, cu propriile reguli, cu propriile castiguri.

Pentru a afla daca iti joci propriul joc sau joci jocul altora, este util sa te intrebi:

De ce traiesc asa cum traiesc?

De ce fac toate lucrurile pe care le fac?

De ce vrau lucrurile pe care le vreau?

De ce vad lumea in maniera in care o vad?

Detasaza-te putin de tot ceea ce traiesti acum! Transforma-te intr-un martor pasiv al vietii tale. De fapt, aceasta este cheia, sa inveti sa observi obiectiv ceea ce traiesti, fara sa te simti atasat de propriile ganduri, fara sa denaturezi. Pe masura ce te trezesti si devii mai constient de tine, de propriia fiinta, incepi sa descoperi care este jocul pe care tu vrei sa il joci cu adevarat.

Nu mai astepta! Incepe acum sa joci propriul joc, dupa propriile reguli! Pentru ca tu poti sa intarzii, dar timpul nu va intarzia. Apreciaza viata pe care o ai si joaca intocmai ca un profesionist! De la primul nivel pana la ultimul. Doar invingatorii se intalnesc la linia de sosire si ciocnesc cupele cu sampanie!

Care sunt avantajele pe care le ai atunci cand realizezi ca viata este doar un joc cosmic?

• Joci propriul joc;
• Decizi ce fel de jucator vrei sa fii;
• Esti capabil sa gestionezi situatiile cu creativitate si sa gandesti in ansamblu;
• Te simti echilibrat emotional;
• Adaptezi situatiile si circumstantele in cel mai bun mod posibil;
• Inveti sa intelegi ce inseamna recompensa intarziata si nu te lasi prins in placeri care iti aduc recompensa imediata;
• Nu reactionezi, ci actionezi.

Atitudinile si credintele pe care le adoptam ne definesc ca si jucatori. Viata se poate schimba intr-o clipa daca iti schimbi atitudinile, abordarea si felul in care percepi lumea. Daca nu iti place jocul pe care il joci, daca consideri ca este al parintilor, al prietenilor, al oricui altcuiva in afara de al tau, depinde doar de tine daca il schimbi sau nu. Cert este ca poti! Viata ta va fi una plina de aventura din momentul in care vei decide sa te eliberezi si sa iti joci rolul constient.

Trezeste-te, e timpul sa iti traiesti viata!

Viata este un joc. Daca vrem sa traim fericiti si sa iesim invingatori, trebuie sa jucam cu atentie.Afla ce fel de jucator esti!Atitudinile si credintele pe care le adoptam ne definesc ca si jucatori.Descoperi care este jocul pe care tu vrei sa il joci.

Opt In Image
Descarcă
GRATUIT!
Introdu numele tău şi adresa de email în formularul de mai jos şi vei primi GRATUIT ghid-urile "3 Pași Simpli Către Fericire" și "Adevărul despre psihologi, psihoterapeuți și coachi"

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments

comments

11 Responses to “Viata Este Un Joc. Tu Cum Il Joci?”
 1. angela says:
  • Andreea says:
 2. angela says:
 3. Andreea says:
 4. angela says:
 5. Andreea says:
 6. angela says:
 7. Manu021 says:
 8. Ed says:
  • Andreea says:
 9. Manu021 says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *