5 Metode Pentru A Initia Si Mentine O Conversatie

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Desi traim intr-o era a comunicarii, foarte multi oameni nu sunt stapani pe arta conversatiei si nu stiu cum sa inceapa o discutie. Auzi tot mai des indemnul de a iesi din zona de confort. Ti se spune ca e benefic sa-ti largesti orizonturile, sa cunosti oameni noi si sa legi prietenii. Desi multi dintre noi si-ar dori sa isi faca noi cunostinte, de cele mai multe ori, cand sutem pusi in fata faptului, realizam ca este mai dificil decat credeam initial. Asa apare frica, intervin blocajele, ne panicam si ajungem in imposibilitatea de a depasi aceste bariere comunicationale.

Asadar, intrebarea cea mai arzatoare in acest caz este:

 “Cum faci sa incepi si sa mentii o conversatie cand intri in contact cu oameni noi?”

Exista cinci lucruri de baza pe care e necesar sa le stii daca iti doresti sa ai parte de discutii placute si constructive. Iata care sunt acestea:

1. Nu agasa cu intrebarile. Intr-adevar, o conversatie incepe mai totdeauna cu intrebari, insa partenerul tau nu trebuie sa se simta ca la interogatoriu. Prea multe intrebari nu vor face decat sa ii creeze o stare de discomfort celuilalt si va duce inevitabil catre incheierea discutiei.

2. Fii amuzant. Asta nu inseamna ca trebuie sa pregatesti un numar de stand-up pentru a impresiona, este suficient sa spui cateva glume sau o poveste amuzanta pentru a sparge gheata. Vei fi surprins sa vezi cat de mult se pot destinde oamenii daca atmosfera este degajata. Astfel de momente ii face chiar si pe cei mai tensionati sa se simta confortabil.

3. Evita intrebarile inchise. Intrebarile inchise nu sunt indicate intr-o discutie pentru ca ele au ca si raspuns doar “da” sau “nu”. Daca ai de gand sa porti o conversatie profunda este necesar sa adresezi intrebari deschise care iti ofera posibilitatea sa afli mai multe lucruri despre persoana sau persoanele cu care relationezi.

4. Ajuta-ti interlocutorul sa se simta confortabil
. O persoana se va deschide in fata ta daca te simte sincer si empatic. Daca insa da semne ca s-ar plictisi, da-i ocazia sa aleaga subiectele de discutie. Daca persoana cu care comunici devine distrasa, poti intreba ce se intampla. Poate ar vrea sa vorbesca despre ceva anume dar nu stiu cum sa o faca. Poti transforma un strain intr-un prieten daca ii arati ca esti interesat sa asculti si iti pasa cu adevarat de ceea ce iti spune. Ai grija si cu spatial personal! Stai suficient de departe incat sa nu ii invadezi intimitatea, dar totusi suficient de aproape incat sa poti auzi clar ceea ce iti comunica.

5. Daca te afli intr-un grup de persoane, incerca sa abordezi un subiect pe care toata lumea il cunoaste.
Cel mai sigur mod de a initia o conversatie este de a porni o discutie bazata pe ceva ce aveti in comun. Spre exemplu, daca va plac animalele de companie, poti incepe prin a spune o povestioara despre animalutul tau. Astfel vei da ocazia si celorlalti sa povesteasca cate o intamplare si garantat discutia va decurge intr-un mod placut.

Nu uita sa adopti un ton potrivit, nici prea soft dar nici prea ridicat si nu incerca sa domini conversatia, partenerul tau ar trebui sa aiba la fel de multe posibilitati de a se exprima ca si tine.

Astept parerea ta in legatura cu articolul, ma intereseaza daca ai aplicat aceste strategii si cum au functionat in cazul tau. Daca stii si alte strategii care functioneaza, nu ezita sa le imparti cu noi. Imi place sa cred ca pe Arta Educatiei invatam unii din experientele celorlalti. Nui uita sa dai un Like daca ti-a placut acest articol.

Desi multi dintre noi si-ar dori sa isi faca noi cunostinte, de cele mai multe ori, cand sutem pusi in fata faptului, realizam ca este mai dificil decat credeam initial. Asa apare frica, intervin blocajele, ne panicam si ajungem in imposibilitatea de a depasi aceste bariere comunicationale.

Opt In Image
Descarcă
GRATUIT!
Introdu numele tău şi adresa de email în formularul de mai jos şi vei primi GRATUIT ghid-urile "3 Pași Simpli Către Fericire" și "Adevărul despre psihologi, psihoterapeuți și coachi"

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments

comments

2 Responses to “5 Metode Pentru A Initia Si Mentine O Conversatie”
  1. Manu_021 says:
    • Andreea says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *