Cum Eviti Sa Cheltuiesti Peste Masura

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Este stiut faptul ca majoritatea romanilor nu au posibilitati finaciare foarte mari. Cu toate astea, foarte multi cheltuiesc peste masura si traiesc de pe o zi pe alta. Cum iti dai seama insa daca esti prea cheltuitor? In aceasta privinta este necesara o evaluare detaliata a venitului si o analiza a stilului de viata dorit, a planurilor tale financiare viitoare si a bugetului pe care doresti sa il aloci pentru tine.

Iata prin ce metode poti face asta:

Analiza stilului de viata dorit. 

Incepe o analiza stilului tau de viata. Daca iti doresti sa iei cina in oras de cateva ori pe saptamana, atunci trebuie sa fii constient de faptul ca vei cheltui mai mult decat daca vei prepara mesele acasa. E necesar sa evaluezi cu adevarat tipurile de lucruri pe care ai de gand sa le faci in mod regulat si costurile asociate cu aceste evenimente. Precizia in aceasta evaluare este vitala in a te ajuta sa determini cat de mult vei cheltui lunar.

Obiectivele Financiare Viitoare. 

Urmatorul pas in ceea ce priveste determinarea nivelului tau de cheltuiala are la baza obiectivele tale financiare viitoare. Daca planuiesti sa te pensionezi la 40 de ani si sa iti petreci restul vietii intr-o casa la malul marii, va trebui sa investesti mai multi bani decat decat daca ai planui sa te retragi la 65 de ani si sa traiesti intr-un apartament. Este asadar necesar sa stabilesti unde iti doresti sa fii in viitor si sa te decizi daca de azi vei incepe sa minimizezi cheltuielile si sa investestiin lucrurile care iti vor cera un viitor stabil.

Stabilirea bugetului personal. 

Nimanui nu ii place aceasta parte a procesului, poate pentru paftul ca de cele mai multe ori nu mai ramane mare lucru pentru tine. Bugetul il poti stabili in functie de analiza stilului de viata dorit si a obiectivelor financiare. Fa o lista care cuprinde toate veniturile si toate cheluielile tale lunare. Ce iti va ramane poti punde deoparte.

Se stie ca uneori tentatiile sunt mari si la tot pasul. Pentru unii a cheltui, a cumpara, a achizitiona, a colectiona, constituie o terapie pentru spirit. Din pacate aceasta este temporara.

Pentru o viata lipsita de griji financiare si pentru pacea ta interioara, este necesar sa incearci sa preiei controlul asupra vietii tale si sa nu te mai lasi condus de partea materiala. De fiecare data cand esti tentat sa cazi in ispita intreaba-te: “Este aceasta o alegere care ma va impinge catre un viitor fericit sau va constitui doar o satisfactie de moment?” Aceasta intrebare te va ajuta sa constientizezi faptul ca recompensa imediata este, de cele mai multe ori o iluzie si o incercare de a te pacali.

Daca te inspira acest articol, te rog sa lasi un comentariu si nu uita sa apesi pe butonul “Like” pentru a impartasi informatiile cu prietenii de pe Facebook.

Este stiut faptul ca majoritatea romanilor nu au posibilitati finaciare foarte mari. Cu toate astea, foarte multi cheltuiesc peste masura si traiesc de pe o zi pe alta. Cum iti dai seama insa daca esti prea cheltuitor?

Opt In Image
Descarcă
GRATUIT!
Introdu numele tău şi adresa de email în formularul de mai jos şi vei primi GRATUIT ghid-urile "3 Pași Simpli Către Fericire" și "Adevărul despre psihologi, psihoterapeuți și coachi"

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments

comments

4 Responses to “Cum Eviti Sa Cheltuiesti Peste Masura”
  1. Manu_021 says:
  2. Alex Pop says:
    • Andreea says:
  3. alexunder says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *