Esti O Persoana Carismatica?

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Carisma este abilitatea de a-i influenta pe ceilalti intr-un mod pozitiv pe baza unei conexiuni fizice, emotionale si intelectuale. Sunt convinsa ca ai observat si tu persoane care nu au un aspect exterior iesit din comun insa au o putere de atractie irezistibila.

In timp ce multi se concentreaza pe imbunatatirea aspectului fizic, persoanele carismatice radiaza frumusete interioara. Carisma este acea putere personala pe care unii oameni o detin si cu ajutorul careia atrag si impresioaneaza alte persoane.

Ce angajat va avansa intr-o companie daca toti detin aceleasi abilitati? Cel carismatic, bineinteles.

Cine lasa o impresie pozitiva in mintea ununi client? Vanzatorul carismatic, evident.

Vrei sa stii care sunt avantajele oamenilor carismatici?

• Atrag in viata lor oameni pozitivi
• Pun bazele unor relatii productive
• Au capacitatea de a imbunatati relatiile pe care deja le au
• Sunt ascultati de ceilalti
• Ii influenteaza pe altii intr-un mod pozitiv
• Se adapteaza usor la schimbarile lumii moderne.

Poti deveni si tu o persoana carismatica!

Majoritatea oamenilor considera ca te nasti cu aceasta carisma. O ai sau nu. Dupa cincisprezece ani de studiu al comportamentului uman si multe incercari de a imbunatati magnetismul personal al indivizilor, s-a demonstrat ca este posibil sa iti dezvolti carisma pe parcursul vietii.
Fiecare persoana detine potentialul unei enorme carisme. Chiar daca pare ca unora ne lipseste, de fapt ea exista in oricare dintre noi, in stare latenta. Atunci de ce unii par sa aiba din belsug iar altii deloc? Care sunt acele calitati care, combinate, pot crea magnetismul personal pe care toti il admiram atat de mult?

Studiile efectuate de cercetatorii de la Universitatea Mentor din Statele Unite au demonstrat ca oamenii carismatici au in comun sapte trasaturi de personalitate:

• Vorbesc cu autoritate, detin capacitatea de a articula ideile in mod eficient.
• Transmit mesaje nonverbale puternice atat fizice cat si emotionale si intelectuale.
• Asculta atent. Ascultarea este cruciala in comunicare, ii face pe cei ce vorbesc sa se simta speciali.
• Sunt persuasivi. Carismatcii ii motiveaza pe ceilalti sa le urmeze exemplul sau sa le adopte ideile.
• Respecta parerile celorlati, le castiga increderea si evita tensiunile.
• Sunt adaptabili si ii trateaza pe cei din jur asa cum si-ar dori ei sa fie tratati.
• Au viziune si detin abilitatea de a-i influenta pe ceilalti intr-un mod pozitiv, de a le schimba mentalitatea si de a-i indemna catre actiune.

Ii admiram pe cei care au curajul de a fi ei insisi, care nu isi fac un scop din a-i multumi pe altii insa dovedesc ca sunt interesati de cei din jur. Ne plac cei care radiaza incredere in sine si hotarare, care ne fac sa credem in ei si sa ii urmam. Persoanele carismatice au o stima de sine ridicata, demnitate si un anume tip de gratie. Oamenii ii respecta si ii plac pentru ca ei insisi se respecta si se plac.

Carisma multor persoane este umbrita de imaginea lui “cine cred ca ar trebui sa fie”. Carisma ta va iesi la suprafata doar atunci cand vei avea curajul sa te expui asa cum esti cu adevarat, doar atunci cand iti vei descoperi si exploata potentialul. Ni se spune de mici ca a ne arata adevaratul “eu” ne va face vulnerabili si ne va aduce doar critici si marginalizare. Asa ca ne straduim din rasputeri sa fim altcineva, iar pe durata acestui proces uitam de sinele nostru suprem, de puterea noastra interioara si incetam sa ne dezvoltam abilitatile care ne pot transforma in fiinite carismatice.

Asadar, daca citind cele de mai sus ai realizat ca nu ti-ai dezvoltat abilitatea de a fi carismatic, daca iti doresti sa incepi procesul consolidarii stimei de sine si sa iti dezlantui carisma, opreste-te pentru un moment si analizeaza aspectele de mai jos:

1. Ai o viziune?
Ai o viziune a ceea ce ai vrea sa fii sa zicem peste 10 ani? Ce vrei de la viata, ce vrei de la relatia ta, ce poti oferi altora?

2. Vorbesti cu autoritate?
Lupti pentru ceea ce iti doresti? Cum comunici ceea ce iti doresti si ceea ce ai de oferit?

3. Care este mesajul pe care il transmiti in tacere?
Cum te percep ceilalti oameni? Intreaba un prieten sau o persoana in care ai incredere si afla parerea ei sincera.

4. Cat esti de persuasiv?
E viziunea ta tentanta pentru ceilalti? Include un beneficiu din partea lor? Iti poti comunica ideile cu claritate?

5. Cum asculti?
Cand iti asculti interlocutorii incerci sa ii intelegi si asculti cu adevarat ceea ce au de spus?

6. Ii respecti pe ceilalti?
Respecti parerile celorlalti chiar daca sunt diferite de ale tale? Le accepti punctul de vedere?

7. Cat esti de adaptabil?
Ii tratezi pe ceilalti in acelasi fel in care ti-ai dori sa fii tratat?

Oamenii carismatici par ca detin o doza de magie si sunt inzestrati cu un magnetism care ii ajuta sa transforme relatiile si circumstantele.

A devenit foarte important sa fii carismatic, atat in viata personala cat si in cea profesionala. Schimbarile sociale rapide si instabilitatea anumitor comapanii nu garanteaza un mediu de lucru sigur. E necesar sa ne adaptam si sa ne imbunatatim constant abilitatile. Este greu pentru oamenii normali, insa in astfel de conditii, oamenii carismatici nu doar ca vor supravietui, dar vor si prospera.

Astept sa-mi spui si tu ce abilitati crezi ca detine o persoana carismatica? Daca esti o persoana cu magnetism, te invit sa impartasesti cateva din caracteristicile tale, cu siguranta vom avea cate ceva de invatat.

In timp ce multi se concentreaza pe imbunatatirea aspectului fizic, persoanele carismatice radiaza frumusete interioara. Carisma este acea putere personala pe care unii oameni o detin si cu ajutorul careia atrag si impresioaneaza alte persoane.

Opt In Image
Descarcă
GRATUIT!
Introdu numele tău şi adresa de email în formularul de mai jos şi vei primi GRATUIT ghid-urile "3 Pași Simpli Către Fericire" și "Adevărul despre psihologi, psihoterapeuți și coachi"

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments

comments

5 Responses to “Esti O Persoana Carismatica?”
  1. Stetcu Mariana says:
  2. D.D. says:
  3. angela says:
  4. Manu_021 says:
  5. Andreea says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *