Crește-ți Copilul Să Devină Antreprenor!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Astazi l-am invitat pe Alex Pop sa ne vorbeasca despre cum putem deveni antreprenori si cum ii putem ajuta si pe copiii nostri sa isi deschida un business prin puterea exemplului. Alex administreaza site-ul www.epertvanzari.ro si promoveaza educatia finaciara.

Iata ce spune el:

Îmi amintesc cu plăcere de perioada școlii generale. Multă agitație, multe lucrări de control, emoții la fizică, distracție la ora de sport și bineînțeles temele. Temele erau printre cele mai importante lucruri pentru părinții mei și bineînțeles că dacă nu le făceam aveam probleme cu ei. În școala generală pot spune că eram un elev foarte bun la învățătură.

În liceu nu mai eram printre premianții clasei asta din cauză că am mers la un liceu destul de bun și concurența era foarte mare. Și totuși când am ajuns la vârsta de 20 de ani mi-am dat seama că sunt o legumă. Nu știam să fac nimic concret, nu aveam nici un hobby, nici o pasiune, habar nu aveam ce îmi place și ce nu îmi place și nu știam din ce vreau să fac bani. Tot ce știam era să fac teme doar că era o problemă…le-am terminat de făcut pe toate!

Azi gândesc altfel! Cred că e important să mergi la școală să fii educat din cauză că lucrul ăsta îți aduce valoare și contează foarte mult DAR totuși nu trebuie să uiți de pasiunile tale și de ceea ce te face să vibrezi. Dacă ești părinte trebuie de asemenea să ai grijă și de copii tăi. Nu le strica visurile și nu le sugruma pasiunile și hobby-urile doar din cauză că au teme de făcut. Încurajează-i în direcția pe care ei o vor nu în direcția pe care o vrei tu.

Ce e de făcut?

Deși poate este un pic mai greu având în vedere că sistemul educațional nu ne învață să avem propriile noastre afaceri ci mai degrabă ne învață cum să fim niște angajați excelenți sunt totuși câțiva pași care pot pune în copilul tău bazele unui antreprenor de succes.

Transformă-te TU într-un antreprenor

Ca să poți crește un antreprenor atunci trebuie să îți implici mai multe resurse și vorbim aici de pasiune, creativitate, curaj și dorința de a crea un produs sau un serviciu care să aducă valoare celor din jur. Începe să cauți metode prin care să poți aduce bani din activitățile pe care le faci, din hobby-urile tale. Dacă reușești să faci asta te poți numi antreprenor din cauză că ai reușit să găsești și alte metode de a face bani în afara jobului tău. Iar dacă îți implici și copiii în asta cu atât mai bine.

Învață sa vinzi

Al doilea pas în începutul oricărui antreprenor este arta vânzării. Dacă o stăpânești îți garantez că nu vei avea niciodată probleme cu banii. Citește cărți, uite-te la videoclipuri, mergi la seminarii și vei vedea că produsul sau serviciul tău va începe să fie cunoscut. Ce trebuie să ții minte: treci peste eșecuri și refuzuri cât mai rapid și perseverează.

Dezvoltă lucruri împreună cu copilul tău și vindeți-le

Dacă ai o pasiune sau dacă copilul tău are o pasiune sunt sigur că puteți dezvolta împreună un produs sau un serviciu din care să scoateți bani. Fă asta și copilul tău va deprinde arta vânzării, va vedea că e posibil să fie și refuzat, va învăța ce este cererea și oferta în mod real și nu din cărți. Poate ești un om care lucrează în IT. Dezvoltă-i un joc și pune-l să îl vândă colegilor! Cred că înțelegi ce vreau să zic!

Educă-te în privința banilor

Banii în zilele noastre sunt cu totul altceva față de ce erau cu patruzeci de ani în urmă. Ca să înțelegi mai bine ceea ce vreau să zic studiază istoria banilor și îți garantez că vei avea surprize sau poate chiar un șoc. Mulți oameni din cauză ca nu sunt educați în această privință și-au luat credit pentru a-și cumpăra haine sau o mașină și acum trag din greu pentru asta. Banii împrumutați trebuie să-ți aducă alți bani. Dacă nu fac asta atunci nu trebuie împrumutați.

Discută cu copilul tău despre bani și spune-i ce ai învățat despre ei. Nu lasă educația financiară a copilului tău în seama școlii deoarece mai nou la școală se fac cursuri de ”educație financiară” în care un bancher îi prezintă copilului tău cele mai ușoare metode prin care își poate face un credit dar nu îl va învăța niciodată cu adevărat cum să facă bani. Nici el nu știe!

Treci la nivelul următor
Dacă simți că ai prins destulă încredere în tine încât să poți pune un business pe picioare te rog să nu te oprești. Fii curajos și nu căuta scuze pentru eșecuri. Studiază domeniul în care vrei să te implici mai departe și dă-i bătaie!

Sper că ai înțeles mesajul meu! Nu uita că dacă ai orice altă idee în legătură cu acest articol te încurajez să o împărtășești cu noi. Chiar vreau ca oamenii și copiii să fie mai educați și să aibă mai mulți bani și suntem deschiși la discuții.

Dacă vrei să aflii mai multe lucruri despre vânzări, marketing și antreprenoriat atunci te invit pe www.expertvanzari.ro o comunitate de oameni interesanți și frumoși, însetați după educație și dezvoltare de unde poți descărca materialul gratuit ”Ghidul Începătorului În Vânzări Directe” la secțiunea PDF GRATUIT.

Ca să poți crește un antreprenor atunci trebuie să îți implici mai multe resurse și vorbim aici de pasiune, creativitate, curaj și dorința de a crea un produs sau un serviciu care să aducă valoare celor din jur. Începe să cauți metode prin care să poți aduce bani din activitățile pe care le faci, din hobby-urile tale.

Image: scottchan / FreeDigitalPhotos.net

Opt In Image
Descarcă
GRATUIT!
Introdu numele tău şi adresa de email în formularul de mai jos şi vei primi GRATUIT ghid-urile "3 Pași Simpli Către Fericire" și "Adevărul despre psihologi, psihoterapeuți și coachi"

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments

comments

6 Responses to “Crește-ți Copilul Să Devină Antreprenor!”
  1. Sorin says:
    • Alex Pop says:
  2. Manu021 says:
    • Alex Pop says:
  3. Ciprian Bud says:
  4. Alex Pop says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *