Ce Gust Are Dragostea?

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Ce Gust Are DragosteaNu cred in suflete pereche, in jumatati, in “dragostea vietii mele” sau in “pentru totdeauna impreuna”. Nu cred in “suntem predestinati pentru a ne iubi la nebunie”, nici azi, nici maine nici pentru toata viata.

Cred in dragoste ca si alegere.

Dragostea in care ne-am intersectat intr-un anume punct al vietii noastre si am ales sa ducem un trai comun, in mod constient, deliberat si cat se poate de matur. Si am facut asta pentru ca, la momentul alegerii, dintre toti oamenii pe care ii cunosteam, unul cu altul ne potriveam cel mai bine.

Cred in te-am ales pentru ca acum esti cel mai bun om pentru mine, asa cum eu sunt cel mai bun om pentru tine.

Cred in dragoste. In dragostea aceea aici si acum. Ca si tine.

In dragostea in care nu ne promitem luna de pe cer, eternitatea, nemurirea, sau ca vom fi intotdeauna impreuna. Ci in dragostea in care tu ma inveti sa traiesc clipa, pentru ca stii sa o faci cel mai bine. Dragostea aceea in care amandoi suntem constienti ca poate candva nu ne vom mai potrivi la fel de bine. Dar nu ne pierdem timpul gandindu-ne la asta.

Cred in dragostea in care, calm, ma opresti din goana mea nebuna si imi arati ca, desi viata este scurta, conteaza mai putin cate momente traiesti si conteaza mai mult sa le faci de calitate. Sa le traiesti intens. Si-mi place cand ma faci sa inteleg ca intensitatea vine din simplitate.

Cred in dragostea in care nu simtim ca pierdem, ci ca primim ceva, amandoi, in fiecare minut petrecut impreuna. Acea dragoste in care, desi tremur din toate incheieturile de frica, indraznesc sa las jos cortina si sa ma arat vulnerabila, asa cum sunt, de fapt, in spatele decorului. Cu riscul de a iesi din asta sifonata, ciufulita sau ranita. Pentru ca, treptat, ai reusit sa imi castigi increderea. Si pentru ca aveam nevoie sa iubesc. Liber, deschis, fara perdea.

Cred in dragostea in care ma incurajezi sa fac ce-mi place, cum imi place si cand imi place. In care stiu ca, orice decizie as lua, ai accepta-o, daca asta ar insemna ca o sa-mi fie bine. Pentru ca nu ai vrea sa fii vreodata un obstacol pentru mine, la fel de mult cum nici eu n-as vrea sa fiu unul pentru tine.

Cred ca dragostea adevarata este aceea in care, desi petrec mult timp cu tine, imi pastrez totusi esenta si prietenii si pasiunile si inocenta si libertatea si identitatea. Aceea in care, desi impreuna, as putea fi oricand eu fara tine asa cum tu ai putea fi tu fara mine.

Aceea in care tu ma tragi de mana cand alunec iar eu te rasplatesc cu-o imbratisare cand ajung din nou la suprafata. Aceea in care-mi spui cate feluri de zambet am si cand il folosesc pe fiecare, fara sa-mi fi dat eu insami seama de ele pana sa decid ca acum si aici esti omul potrivit pentru mine.

Cred in dragostea care nu creeaza dependenta, dar in care mi se face totusi dor atunci cand nu esti langa mine.

Cred in dragostea care ma echilibreaza si care scoate tot ce e mai bun din mine. Cea in care crestem impreuna, pentru ca, desi diferiti, semanam mai mult unul cu altul decat cu ceilalti.

Cred ca dragostea adevarata este aceea in care reusesc sa evoluez alaturi de tine asa cum tu gasesti ca e prielnic sa cresti alaturi de mine. Aceea in care nu ne e frica sa ne deschidem aripile si sa pornim amandoi in acelasi zbor al cunoasterii, al descoperirii, al uimirii. Al implinirii. Aici si acum.

Cred in dragostea cu gust, care ne arata o alta dimensiune a vietii.

Ce gust are dragostea pentru tine?

Cred ca dragostea adevarata este aceea in care nu ne e frica sa ne deschidem aripile si sa pornim amandoi in acelasi zbor al cunoasterii, al descoperirii, al uimirii. Al implinirii. Aici si acum.

Opt In Image
Descarcă
GRATUIT!
Introdu numele tău şi adresa de email în formularul de mai jos şi vei primi GRATUIT ghid-urile "3 Pași Simpli Către Fericire" și "Adevărul despre psihologi, psihoterapeuți și coachi"

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments

comments

5 Responses to “Ce Gust Are Dragostea?”
  1. Viorel says:
    • Andreea says:
  2. Anonim says:
  3. Ionut says:
  4. AVI says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *