0
Abundență Dezvoltare personală Succes

Cea Mai Bună Investiție În Urma Căreia Ai Să Te Îmbogățești

iulie 6, 2015

Distribuie!

Astăzi vreau să-ţi spun o poveste. O poveste despre lucrurile care contează cu adevărat dacă scopul tău este să devii un om bogat.  O poveste despre acel ceva ce te ajută să te transformi şi să te deosebeşti de mulţime.

Este o poveste despre ceva ce te face să fii special şi te ajută să reuşeşti în viaţă, să fii mai mult decât ai fost, să devii persoana aceea care îţi doreşti cu adevărat să devii. Aşa cum te imaginezi, în secret, atunci când nu te vede nimeni.

Ştii ce zic, nu?

Te imaginezi devenind omul acela admirat de cei din jur, omul cald, calm, realizat, care nu duce grija zilei de mâine, care nu simte că munceşte pentru că face cu pasiune ceea ce îi place şi câştigă bani din asta. Omul care lasa şi o urmă pe acest pământ, care deschide o cale, care aduce un aer proaspăt acestei lumi, care oferă speranţe, care smulge zâmbete, care iubeşte şi este iubit cu sinceritate.

Omul acela care contează. Omul bogat.

Omul bogat nu este neapărat cel care are conturile pline, omul bogat este omul care lasă ceva în urma lui, ceva de care să se poată bucura şi cei ce vin după el, care deschide drumuri şi bătătoreşte cai pe care să le poate urma şi alţii, care trăieşte frumos şi dă un sens vieţii sale şi implicit a celorlalţi. Este omul care contribuie.

Ca să fii bogat şi pentru ca alţii să-şi amintească de tine şi după ce nu vei mai fi, este nevoie să faci un singur lucru. Ceva. Ceva pe cât de simplu, pe atât de greu pentru atât de mulţi oameni: să investești!

Dar hai, că ţi-am promis că-ţi spun o poveste despre asta, aşa că fii atent la ea şi vei afla care este cea mai bună investiţie de pe urma căreia te vei îmbogăţi:

Părinţii mei sunt oameni simpli, muncitori. Nu au şcoli înalte nici nu sunt bogaţi. Dar au principii şi valori puternice pe care mi le-au transmis şi mie. Poate că nu au reuşit să-mi ofere foarte multe pe plan financiar, dar au făcut în aşa fel încât astăzi să ajung să îmi pot oferi singură ceea ce îmi doresc şi ceea ce am simţit că mi-a lipsit în copilărie. Ceea ce le-a lipsit şi lor şi care i-a împiedicat să îmi satisfacă toate nevoile.

Da, sigur că vorbesc despre bani. Pentru că şi mie, poate că şi ţie, banii mi-au lipsit mult timp. Şi la fel ca tine, am suferit şi nu înţelegeam de ce majoritatea banilor alor mei mergeam într-o singură directie în ceea ce mă priveşte. Mă uitam către alţi părinţi şi vedeam cum investeau în haine pentru copiii lor, investeau în tabere pentru copiii lor, în petreceri pentru copiii lor, în jucării, jocuri şi în alte lucruri pe care mi le-aş fi dorit şi eu. Ai mei investeau în… mine. În educaţia mea.

Nu-ţi imaginezi cum mă simţeam de fiecare dată când mă certam cu maică-mea şi-i reproşam că eu nu am ce au alţi copii iar ea îmi răspundea : “eu investesc în tine”.

Multe certuri am mai avut pe tema asta… Pentru că, pe vremea aceea, eu nu înţelegeam. Pentru că în mintea mea gândeam că investeşti într-o casă căreia în timp îi creşte valoarea, investeşti în terenuri, în acţiuni sau în orice altceva. Dar cum să investeşti într-un om? Mă simţeam dezumanizată…

Vezi tu, maică-mea, aşa femie simplă şi muncitoare cum e ea, a ştiut să facă diferenţa între recompensa imediată şi recompensa întârziată. Ea a ştiut că dacă înveşte în mine, în educaţia mea, chiar dacă nu primesc ceea ce vreau pe moment şi sufăr, suferinţa aceea este infimă faţă de cea pe care aş îndura-o în viitor dacă ar ceda impulsurilor de moment. Ea a ştiut că dacă continuă să investească în mine, chiar dacă material nu-mi oferă câte mi-aş dori, mă ajută astfel să am tot ce-mi doresc în viitor.

Şi a avut dreptate. Iar eu nu am cuvinte să-i mulţumesc pentru asta.

Dar până să ajung să intelg însă care sunt motivele pentru care investeşte în mine, am avut momente în care am urât-o maică-mea. Pentru că mi se părea atât de nedrept ce îmi făcea… cel mai mult o uram când mă punea să citesc şi nu-mi dădea voie să ies să alerg afară în jurul blocului, decât după ce terminăm 20 de pagini dintr-o carte. În fiecare zi. Asta exact după ce am învăţat să citesc la şcoală. Şi nu te gândi că o puteam păcăli, pentru că îmi punea întrebări din ceea ce citeam. Muream de ciudă, mă revoltam şi plângeam pentru că ceilalţi copii de vârsta mea “băteau mingea” în faţa blocului iar eu eram cu cartea-n braţe şi mă chinuiam. Simţeam că pierd timpul, că-mi distrug copilăria şi că este foarte nedrept ceea ce mi se întâmplă.

Privind în urmă, acum îmi dau seama că în simplitatea ei, mama mea a dat dovadă de înţelepciune. Pentru că ea ştia că altfel nu aş fi ajuns niciodată prea departe. Şi dacă nu ar fi făcut asta probabil nu aş fi reuşit să-mi dau seama că de fapt îmi place la nebunie să citesc, că de fapt cărţile mă ajută să-mi dezvolt vocabularul, să învăţ lucruri noi, să trăiesc lucruri şi să experimentez sentimente noi, să-mi dezvolt imaginaţia, să-mi dezlănţui creativitatea, să-mi formez şi să-mi exprim păreri, să dezbat diverse subiecte, să fiu capabilă să disting între ceva bine scris şi ceva care nu merită atenţie şi timp.

Atât de mult m-am îndrăgostit de cărţi şi de citit, încât în adolescenţă începuseră ai mei să mă roage să ies afară pentru că în 80% din timp nu făceam altceva decât să citesc. Citeam o carte de 600 de pagini în două zile, pe cele mai puţin voluminoase într-o zi, chiar în câteva ore. Iubeam vacanța de vară și așteptam cu nerăbdare să primesc listele interminabile cu cărți de citit.

Am petrecut foarte multe nopţi pe tărâmul cărţilor şi mă bucur că am avut ocazia de a citi atât de mult şi că mi-am dezvoltat această abilitate. Pentru că asta m-a ajutat să devin ceea ce sunt astăzi. Asta m-a ajutat să devin capabilă să scriu, să mă exprim şi să ajut prin scrisul meu. Asta m-a ajutat să devin un om bogat.

Şi nu, nu mă refer la bogăția ce constă în milioane de dolari în conturi, bogăţia mea este intelectuală, spirituală şi emoţională. Din punct de vedere material, trăiesc decent. Dar aceste trei feluri de bogăţie mă fac extrem de fericită şi îmi permit să trăiesc din pasiunea mea. Nu mă îndoiesc că milioanele nu vor întârzia să apară, însă ele nu sunt un scop în sine.

Când cunoşti aceste feluri de bogăţie, mai presus de partea materială, fericirea ta este “aici şi acum”, nu “atunci când voi avea/face x”. Personal, chiar dacă aş rămâne fără un ban în portofel, aş fi în continuare fericită. Pentru că ştiu că am mai bătut odată aceasta cărare şi am reuşit să ajung teafără la capăt. Iar cu aceste trei resurse pot face orice, oriunde, oricând.

Eu am devenit omul care mi-am droit să fiu şi vreau acelaşi lucru pentru tine. Sigur că întotdeauna ne vom dori să fim şi mai bine, dar pentru a ajunge acolo e necesar să nu ne oprim niciodată din a investi în noi, în cultura noastră, în educaţia noastră. Eu am avut norocul de o mamă care să-mi inducă de mică faptul că investiţia în tine este cea mai bună investiţie pe care o vei putea face vreodată. Pentru că în rest, poţi să rămâi fără nimic, dar dacă te ai pe tine, dacă ai ceva în suflet şi în minte, poţi să faci orice, oricând, din ceea ce ai. Dacă deţii aceste tipuri de bogăţie poţi să pierzi tot şi încă să fii fericit, pentru că ştii că ai reusrsele necesare de a clădi sau reclădi imperii.

Nu-ţi poţi imagina cât de mult am investit în mine şi în educaţia mea pentru a ajunge la nivelul de bogăţie în care să fiu aptă să te pot ajuta pe tine azi. În care să pot strânge suficiente informaţii şi experienţe pentru a scrie cartea “Trăieşte autentic, descoperă secretul fericirii”” şi ghidurile “Puterea subconştientului”, “Trăsăturile oamenilor de succes” şi “Trăiește sănătos”, toate pentru a-ţi oferi o urmă de speranţă şi pentru a-ţi arăta o altă fată mai plăcută a vieţii. Nu-ţi poţi imagina cât de mult am investit în mine până să ajung la nivelul la care să pot scrie două dintre aceste ghiduri şi în limba engleză; câte cursuri, câtă muncă depusă, câte nopţi nedormite. Nu-ţi imaginezi cât timp am investit şi cât efort financiar am făcut pentru ca astăzi să mă prezint în faţa ta ca un bun specialist, capabil să te ajute. Dacă tu crezi că o facultate şi un master îţi dau dreptul să practici meseria de psiholog şi să te prezinţi în faţa unor oameni care au nevoie de ghidare, atunci aş vrea să ştii că nu-i aşa. Cu viețile oamenilor nu te joci, iar ca sa poți să le schimbi în bine, trebuie să fii extrem de bine pregătit. În acest domeniu, ca să fii bun, nu ai decât sa studiezi toată viața…

A fi psiholog şi a ajuta oameni presupune a învăţa tot timpul, a citi mereu, a urma cursuri constant. Nu poţi fii psiholog doar cu facultate şi cu master, trebuie să lucrezi mereu la tine şi cu tine pentru a putea ajuta. De când am terminat masterul am investit în ore de dezvoltare personală, formari, supervizări, cursuri de psihologie, cursuri de engleză, conferinţe şi cărţi. Multe cărţi. Teoria din cărţi o pun în parctica la cursuri și în lucrul în particular, pentru că doar așa mă pot numi un bun profesionist în măsură să te ajute să-ţi schimbi viaţa.

Chiar dacă preuspune costuri enorme, eu nu mă voi opri niciodată din a investi în mine. Pentru că asta mă face bogată. Asta mă face fericită. Asta mă îndreptăţeşte să te ţin de mână când rătăceşti pierdut în ceaţă şi să te trag către drumul cel mai bun pentru tine. Cel mai luminat.

Ştii ce s-a întâmplat de când am lansat cartea mea?

M-am îmbogățit! Pe cele trei mari planuri de care ți-am vorbit deja. Intelectual, spiritual emotional. Nu mi-am luat laptop, nu mi-am luat telefon, nu mi-am luat mașină sau casă. I-am investit în noi cursuri și noi cărți. Pentru a deveni și mai bună, pentru a mă ajuta și mai mult pe mine și implicit pe tine.

Eu pot să spun că reinvestesc în mine. Pentru că viaţa este despre a te transforma, despre a evolua, despre a învăţa. Mie mi-ar plăcea ca la sfârşitul vieţii mele să pot privi în urmă şi să fiu recunoscătoare pentru faptul că investind în mine, ajutându-mă pe mine, transformându-mă pe mine, am fost capabilă să te transform și pe tine. Mi-ar plăcea să privesc înapoi şi să ştiu că la un moment dat am avut un impact în viața ta.

Educatia!  Este investiţia care te ajută să te îmbogăţeşti, garantat!

Asta am vrut să îţi transmit astăzi şi sper că ai înţeles şi ai tras și singur concluzia. Şi anume că viaţa ta valorează exact atât cât înveşteţi în ea. Nu investeşti, nu are valoare. Cu cât investeşti mai mult, cu atât valoarea creşte iar tu devii mai bogat.

În încheiere, cel mai bun îndemn al meu pentru tine ar fi:

Investeşte! Citeşte! Educă-te! dezvoltă-te! Îmbogăţeşte-te!

Intră AICI ca să vezi ce am creat în urma acelor multe investiţii în mine!

Te aştept de asemenea pe pagina de Facebook Arta Educaţiei să dai like pentru a intra în comunitatea noastră!

Cu mult drag,

Andreea

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

shares