0
Dezvoltare personală Gândire pozitivă Încredere în sine Motivaţie

De ce dezvoltarea personală nu funcţionează?

decembrie 7, 2016

Distribuie!

Acum câţiva ani dezvoltarea personală a început să ia amploare la noi în ţară. Foarte mulţi oameni s-au deschis către asta, au început să citească articole şi cărţi de dezvoltare personală, să se documenteze, să înveţe tehnici şi strategii şi bineînţeles să le şi aplice.

Dezvoltarea personală părea să fie o oază de linişte într-o lume agitată şi în curând a ajuns chiar un trend. Astfel că mulţi şi-au pus speranţele în asta, considerând că poate fi salvarea, că dezvoltarea poate aduce liniştea şi pacea pe care cu toţii le-am aşteptat atât de mult.

Şi da, pentru o perioadă, dezvoltarea personală a şi funcţionat. Oamenii au făcut ceva diferit faţă de ce făceau până atunci şi evident au avut şi rezultate diferite.

Dar pentru majoritatea, lucrurile au funcţionat doar temporar. Mulţi au revenit la obiceiurile iniţiale, la gândurile negative de odinioară şi la sentimentele peste măsură de intense pe care le-au trăit şi în trecut.

Şi cum prin natura noastră simţim nevoia de a descoperi sensul în orice, atunci am început să ne punem veşnică şi celebra întrebare „de ce?”.

De ce lucrurile nu funcţionează permanent?

De ce ne învârtim în acest cerc vicios?

De ce revenim constant la stările acestea de disconfort şi de durere?

De ce dezvoltarea personală nu funcţionează decât pe perioadă determinată?

Răspunsul este simplu, şi dacă eşti printre acei oameni care au crezut orbeşte în puterea dezvoltării personale, te înţeleg de ce acum te simţi dezamăgit şi nu mai ai încredere.

Dar răspunsul la aceste „de ce-uri” este unul simplu, iar pentru că întrebări de acest fel mi-au tot fost adresate atât prin email, pe contact@artaeducatiei.com, cât şi în şedinţele de psihoterapie.

Ştiu că dacă eşti abonat al blogului ArtaEducatiei, există un motiv. Un motiv legat de evoluţie, de creştere, de a trăi mai bine şi mai profund.

Şi pentru că urmează sărbătorile, ţin să îţi reamintesc cât este de important ca în această perioadă să îţi faci curăţenie şi în suflet, să scapi de vechi şi de negativ. Pentru că altfel, această perioadă te poate dezechilibra.

Dacă simţi că ai nevoie de un ghid în acest proces, nu ezita să îmi scrii pentru şedinţe de psihoterapie, pe adresa contact@artaeducatiei.com . Eu sunt aici pentru tine! Iar dacă locuieşti în alt oraş decât Bucureşti sau chiar în altă ţară, îţi reamintesc că şedinţele se pot ţine online, pe Skype.Da like şi paginilor de Facebook Psiholog Andreea Savulescu şi ArtaEducatiei, ca să fii la curent cu cele mai utile îndemnuri, articole şi informaţii care pot aduce un strop de alinare în viaţa ta.

Nu uita de cartea „Trăiește autentic, descoperă secretul fericirii!” care vine la pachet cu 3 bonusuri tipărite și altele două în variantă PDF. Poate fi o lectură plăcută, mai ales în perioada sărbătorilor, pentru că te-ar putea ajuta să te conectezi cu sinele tău autentic. Poate fi de asemenea un minunat cadou pentru prieteni și pentru cei dragi.

Până data viitoare, te îmbrăţişez cu drag,
Andreea

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Ghid Restaurante decembrie 8, 2016 at 8:50 am

    Foarte interesant subiect. Ai abordat bine subiectul si multumesc pentru sfaturi.

  • Leave a Reply

    shares